پرینتر لیزری یکی از مدلهای چاپگرهای رایج و محبوب بازار میباشد. این دستگاه با فناوری لیزر کار کرده و کیفیت چاپ فوقالعادهای را ارائه میدهد. درواقع کیفیت چاپ پرینترهای لیزری از اکثر مدلهای دیگر بالاتر میباشد. به دیگر بیان، دقت، کیفیت و سرعت پرینترهای لیزری بالاتر از اکثر پرینترهای موجود در بازار است. اطلس پرینتر 25 مدل پرینتر محبوب لیزری را به شما معرفی نموده است. شما میتوانید پس از آشنایی با پرینتر لیزری در اطلس پرینتر، مدلهای عالی برندهای سرشناس را با یکدیگر مقایسه نموده و در آخر یکی را انتخاب نمایید.
تاریخچه پرینتر لیزری
در ابتدا زیراکس در دهه 1960 اقدام به تولید پرینترهای لیزری کرد. اچ پی در سال 1984 به تولید اولین پرینتر لیزری که کوچک و سریع بود و قیمت مناسبی داشت پرداخت. این دستگاه پرینتر با سرعت 8 صفحه برگ در دقیقه عملیات پرینت را انجام میداد. در سال 1998 این شرکت تولید کننده، اولین پرینتر چهار کاره خود را با قابلیتهای پرینت، کپی، اسکن و فکس تولید و روانه بازار کرد.
وقتی مشاهده کردند که پرینترهای لیزری از جوهرافشان کارآمدتر هستند، در ادارات و سازمانها از این پرینترها استفاده کردند. شرکتهای تولید کننده پرینتر لیزری، باتوجه به عملکرد دستگاههای فتوکپی اقدام به تولید این پرینترها کردند. درواقع عملکرد پرینترهای لیزری بسیار به دستگاههای فتوکپی نزدیک میباشند. در دستگاههای فتوکپی دستهای از نورهای شفاف از صفحهای عبور میکنند و تصویر بر کاغذ جدید کپی میشود. در پرینترهای لیزری نیز اشعههای لیزر به آینهی چند ضلعی شلیک شده و سپس طی فرایندی عمل پرینت بر کاغذ صورت میگیرد.
پرینتر لیزری چیست؟
تفاوت اصلی پرینترهای جوهرافشان و لیزری در مادهی مورد استفاده برای چاپ میباشد. پرینترهای جوهرافشان از جوهر استفاده میکنند اما پرینترهای لیزری با پودر تونر کار میکنند. پرینترهای لیزری با نیروی الکترواستاتیکی یا الکتریسیته ساکن کار میکنند. همانند بادکنکی که پس از مالش به لباس پشمی دچار نیروی الکترواستاتیکی شده و به لباس یا کاغذها جذب میشود، یا جرقهای که پس از کشیدن جورابها به فرش ایجاد میشود، پرینترهای لیزری نیز با این نیرو کار میکنند. درواقع الکترواستاتیک همان نیرویی است که بارهای الکتریکی به یکدیگر وارد میکنند. با عبور عقب و جلوی اشعههای لیزر در پرینترهای لیزری، تصاویر مربوطه بر روی استوانه باردار یا همان درام ایجاد میشود. سپس تونر نیز باردار شده و تصویر را روی کاغذ ایجاد میکند. در آخر گرمای فیوزر سبب شده تا تصویر چاپ شده روی کاغذ ثابت شود.
پرینتر لیزری چگونه کار می کند؟
برای پرینت یک سند، شما از طریق سیستم دستور را به دستگاه پرینتر ارسال میکنید. سیستم ارسال کنندهی دستور، جریان زیادی از دادههای الکترونیکی را به پرینتر لیزری میفرستد. با ارسال دستور پرینت، موتور دستگاه عملکرد خود را آغاز میکند. درون دستگاه پرینتر نیز یک مدار الکترونیکی وجود دارد که معنی و مفهوم دادههای ارسالی را فهمیده و دستورهای بعدی را ارسال میکند. مدار موجود در پرینتر، سیمهای کرونا را فعال کرده تا با ولتاژ بالا، بار الکتریکی استاتیکی را به هرچه در نزدیکی آن وجود دارد، اعمال کند. با کشیده شدن اسکن لیزری بر سطح درام به صورت جلو و عقب، نیروی الکترواستاتیکی یا همان الکتریسیته ساکن بر روی آن ایجاد میشود. چرخ شارژکننده با نیروی الکترواستاتیکی، چرخ هدایت کننده را شارژ میکند. با ارسال پرتوی لیزر به سوی آینهی چند ضلعی، تصویر بر روی درام ایجاد و در جهت چرخ حساس به نور پخش میشود.
در مرحلهی بعدی ذرات پودر تونر، با نیروی الکترواستاتیکی به تصویر بر روی چرخ جذب میشوند. با وجود یک شارژ قویتر این تونر از درام به کاغذ منتقل میشود. قانون جابهجایی بارها سبب شده تا این انتقال صورت گیرد. اما در این مرحله هنوز ذرات تونر بر روی کاغذ پایدار نبوده و ثابت نیستند. بدین منظور کاغذ از میان دو غلطک دستگاه فیوزینگ گذر میکند. گرما و فشار فیوزر سبب شده تا تصویر بر روی کاغذ ثابت شود و تونر به بافت کاغذ نفوذ کند. طرز کار پرینترهای لیزری رنگی نیز به همین صورت است؛ با این تفاوت که تونرهای بیشتری وجود داشته و سرعت چاپ نیز کمتر و کندتر میباشد.
یک بار به صورت خلاصه، مسیر حرکت کاغذ در یک پرینتر لیزری به ترتیب به این صورت است که در ابتدا کاغذ از یک سمت دستگاه وارد بخش داخلی آن میشود. سپس وارد درام شده و در مسیر خود دارای بار مثبت قوی میشود. با نزدیک شدن به درام تونر باردار را جذب میکند. در مرحله بعد این کاغذ از میان دو غلطک فیوزر گذر کرده و تونرها بر روی کاغذ ثابت میشوند. درآخر کاغذی که عملیات چاپ بر روی آن قرار گرفته از سمت دیگر دستگاه خارج میشود.
اجزای سازنده و قطعات پرینتر لیزری
در یک دستگاه پرینتر لیزری اجزای متفاوتی وجود دارد:
- برد فرمتر
- برد پاور
- موتور
- منبع نور ثابت
- آینه چند ضلعی
- چرخ شارژ کننده
- چرخ هدایت کننده
- درام
- محفظه تونر
- چرخ انتقال
- دستگاه فیوزر
درام
درام (Drum) یا همان استوانهی باردار از مهمترین قطعات پرینترهای لیزری میباشد. در عملکرد پرینترهای لیزری، یک سیم با جریان الکتریکی مثبت قوی، درام را باردار میکند. با چرخیدن درام، لیزر به سطحی که قرار است چاپ روی آن انجام شود تابیده میشود. در مرحلهی بعد درام تونر را به کاغذ انتقال میدهد. پودر به بخشهایی از کاغذ که بار منفی دارد جذب شده و در نتیجه چاپ مورد نظر صورت میگیرد.
محفظه تونر
محفظه تونر همان کارتریج است که تونر را درون خود نگهداری میکند. تونر درواقع ترکیبی از رنگدانهها و رزینها و مواد دیگری بوده که در نهایت پودر رنگی را به وجود آورده است. تونر یک مادهی مصرفی بوده و با اتمام آن بایستی اقدام به شارژ مجدد نمایید.
دستگاه فیوزر
دستگاه فیوزر (Fuser) درواقع غلطک گرمی است که کاغذ از میان آن عبور کرده و عملیات تثبیت چاپ صورت میگیرد. فیوزر خود از چرخ فشاری و چرخ گرداننده تشکیل شده است. این دستگاه با ایجاد فشار و گرما، پودر تونر قرار گرفته بر روی کاغذ را ذوب و به داخل الیافهای کاغذ هدایت میکند.
انواع پرینتر لیزری
پرینترهای لیزری در سه نوع کاربری متفاوت وجود دارند که باید بر اساس نوع نیاز خود از میان آن ها انتخاب خود را انجام دهید در ادامه هر سه نوع را توضیح خواهیم داد :
تک کاره
پرینتر تک کاره، پرینتری است که تنها قابلیت چاپ سندها را دارد و عملکرد اصلی آن محدود به چاپ متن یا تصاویر است. این نوع پرینترها عموماً به عنوان گزینهای اقتصادی و ساده برای کاربرانی است که نیاز اصلی آنها چاپ سندها با کیفیت متوسط است. پرینترهای تک کاره لیزری در انواع مدلها و اندازهها موجود هستند.
سه کاره
پرینتر سه کاره، علاوه بر قابلیت چاپ، قابلیت اسکن و کپی نیز را دارد. به عبارت دیگر، این پرینترها ترکیبی از پرینتر، اسکنر و دستگاه کپی هستند. پرینتر سه کاره لیزری برای کاربران خانگی و کسب و کارهای کوچک مناسب هستند. این پرینترها امکان اسکن تصاویر و اسناد را به فرمتهای دیجیتالی فراهم میکنند و همچنین قابلیت کپی کردن اسناد را نیز دارند.
چهار کاره
پرینتر چهار کاره، به علاوه قابلیتهای چاپ، اسکن و کپی، امکان ارسال و دریافت فکس را نیز داراست. به عبارت دیگر، این پرینترها ترکیبی از پرینتر، اسکنر، فتوکپی و دستگاه فکس هستند. پرینتر چهار کاره معمولاً برای استفاده در محیطهای کاری و دفاتر مناسب است. این پرینترها به کاربران امکان میدهند تا به صورت یکپارچه و یک دستگاه، چاپ، اسکن، کپی و فکس را انجام دهند.
پرینترهای لیزری رنگی و سیاه و سفید
پرینترهای سیاه و سفید برای افرادی که به تصاویر یا اسناد رنگی نیازی ندارند، مناسب است. این پرینترهای تنها امکان چاپ اسناد سیاه و سفید را دارند. اما پرینترهای لیزری رنگی برای کاربرانی که به چاپ تصاویر یا اسناد رنگی نیاز دارند، لازم است. پرینترهای سیاه و سفید تنها از کارتریج مشکی پشتیبانی میکند. پرینترهای رنگی از 4 کارتریج مشکی، زرد، قرمز و آبی پشتیبانی میکنند. سرعت چاپ پرینترهای سیاه و سفید از رنگی بالاتر است؛ دلیل آن هم عبور کاغذ از 4 کارتریج بوده که زمان بیشتری لازم دارد. پیچیدگی سیستم پرینترهای رنگی سبب شده تا هزینهی این دستگاهها بالاتر از پرینترهای سیاه و سفید باشد. همچنین هزینهی کارتریجهای رنگی بالاتر از کارتریجهای مشکی می باشد. نتیجه آنکه خرید و نگهداری از پرینترهای رنگی تنها به افرادی توصیه میشود که به چاپ رنگی نیاز دارند.
کارتریج تونر پرینتر لیزری
تونر و کارتریج و جوهر سه چیز متفاوت میباشد. جوهر در سیستم پرینترهای جوهرافشان استفاده شده است و در پرینترهای لیزری ما شاهد تونر یا پودر جوهری میباشیم. کارتریجها خود به دو نوع جوهری و تونری تقسیم میشوند. درواقع کارتریجها تونر یا جوهر را نگهداری میکنند. به عنوان مثال پرینترهای سیاه و سفید یک کارتریج داشته که درون آن تونر مشکی وجود دارد. در پرینترهای رنگی نیز 4 کارتریج وجود دارد که درون هر یک از آنها رنگهای متفاوتی وجود دارد. کارتریجهای تونری که در پرینترهای لیزری به کار برده میشود از قسمتهای مختلفی همچون چیپست، درام، مگنت، بلید و تونر تشکیل شده است.
- چیپست: چیپست سبب ارتباط کارتریج و پرینتر شده و عملیات چاپ را ممکن میکند. با این قطعه شما متوجه میزان تونر باقی مانده در کارتریج میشوید.
- درام: درام شکلی استوانهای داشته و در کیفیت نهایی چاپ نقش مهمی را ایفا میکند.
- مگنت: این قطعه به شکل میلهای استوانهای بوده و در مخزن اصلی جای میگیرد. مگنت تونر را به خود جذب نموده و در حین چاپ این تونر را به درام منتقل میکند.
- بلید: این قطعه در مخزن ضایعات قرار دارد. درواقع میتوان آن را در قسمت پایینی درام یافت. وظیفهی بلید، تمیز کردن و پاکسازی درام در حین چرخیدن میباشد.
- تونر: پودرهای مشکی یا رنگی (قرمز، آبی و زرد) که در چاپ پرینترهای لیزری استفاده میشوند درون کارتریج نگهداری میشوند.
برندهای معتبر تولید کننده پرینتر لیزری
بسیاری از برندها و شرکتهای محبوب دنیا به تولید این دستگاههای پرکاربرد روی آوردند. از برندهایی که در زمینهی تولید پرینترهای لیزری کار میکنند میتوان به برندهای زیر اشاره کرد:
اچ پی
اچپی (HP) یکی از برندهای معروف و پیشرو در صنعت پرینتر و تجهیزات چاپ است. این شرکت بزرگ، محصولات متنوعی را در زمینه پرینترها، اسکنرها، دستگاه های کپی و سایر تجهیزات چاپ تولید میکند.
پرینترهای اچپی با کیفیت بالا، عملکرد قابل اعتماد و توانایی چاپ در حجمهای زیاد شناخته میشوند. این پرینترها در انواع و اقسام مدلها و برای نیازهای مختلف موجود هستند. از جمله مدلهای پرینتر اچپی میتوان به پرینترهای جوهرافشان، لیزری و چندکاره اشاره کرد. به طور کلی، اچپی به عنوان یکی از برندهای برجسته در صنعت پرینتر و تجهیزات چاپ شناخته میشود.
کانن
کانن (Canon) نیز یکی از برندهای مشهور در صنعت پرینتر و تجهیزات چاپ است. این شرکت به عنوان یکی از پیشروان در زمینه تکنولوژی چاپ و تصویربرداری شناخته میشود و محصولات متنوعی را در این حوزه تولید میکند. پرینترهای کانن با کیفیت بالا و قابلیتهای منحصر به فرد خود، برای کاربران خانگی و حرفهای بسیار مناسب هستند. این پرینترها از تکنولوژیهای چاپ مختلفی مانند جوهرافشان و لیزری استفاده میکنند و در انواع و اقسام مدلها در دسترس هستند.
پرینترهای جوهرافشان کانن، با استفاده از سیستم جوهرگیری پیشرفته، تصاویر با رنگهای زنده و دقت بالا را ارائه میدهند. این پرینترها قابلیت چاپ در اندازهها و انواع کاغذهای مختلف را دارا هستند و برای چاپ عکسها، اسناد و سایر موارد، گزینههای مناسبی محسوب میشوند. همچنین، پرینترهای لیزری کانن، با سرعت بالا و کیفیت چاپ برتر، برای محیطهای تجاری و حرفهای مناسب هستند. آنها برای چاپ مستندات حجیم و نیازهای چاپ سنگین توصیه میشوند. به طور کلی، کانن به عنوان یکی از برندهای معتبر در زمینه چاپ و تصویربرداری شناخته میشود و محصولات با کیفیت و قابلیتهای متنوعی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
اپسون
اپسون (Epson) یکی از برندهای معروف در زمینه تولید پرینترها و محصولات دیگر در حوزه چاپ است. این شرکت، یکی از پیشروان صنعت چاپ و تکنولوژی جوهرافشان است و محصولات متنوعی را تولید میکند که شامل پرینترهای جوهرافشان، اسکنرها، پروژکتورها و سایر محصولات مرتبط است.
پرینترهای اپسون با کیفیت بالا، دقت برتر و عملکرد قابل اعتماد شناخته میشوند. این پرینترها در انواع و اقسام مدلها و برای مصارف مختلف در دسترس هستند. یکی از ویژگیهای برجسته اپسون، استفاده از تکنولوژی جوهرافشان قدرتمند خود است که باعث تولید تصاویر با کیفیت بالا، رنگهای زنده و واقعی، جزئیات دقیق و تنوع رنگی وسیع میشود.
برادر
برادر (Brother) یکی از برندهای معروف در صنعت پرینتر و تجهیزات چاپ است. این شرکت ژاپنی، محصولات گستردهای را در زمینه پرینترها، اسکنرها، فکسها و سایر تجهیزات چاپ تولید میکند.
پرینترهای برادر با کیفیت بالا، قابلیتهای متنوع و عملکرد قابل اعتماد شناخته میشوند. این پرینترها در انواع و اقسام مدلها و برای نیازهای مختلف موجود هستند. از جمله مدلهای برادر میتوان به پرینترهای جوهرافشان، لیزری و چندکاره اشاره کرد. برادر به عنوان یکی از برندهای برجسته در صنعت پرینتر و تجهیزات چاپ شناخته میشود و محصولات با کیفیت و امکانات متنوعی را در اختیار کاربران قرار میگذارد.
سامسونگ
سامسونگ (Samsung) یکی از برندهای معروف و محبوب در صنعت الکترونیک است که در زمینه پرینترها و تجهیزات چاپ نیز فعالیت میکند. این شرکت کرهای، محصولات پیشرفته و کارآمدی را در زمینه پرینترها، اسکنرها و دستگاههای چاپ دیجیتالی تولید میکند.
پرینترهای سامسونگ با طراحی زیبا، عملکرد قابل اعتماد و امکانات فراوان شناخته میشوند. این پرینترها در انواع و اقسام مدلها و برای نیازهای مختلف موجود هستند. از جمله مدلهای سامسونگ میتوان به پرینترهای جوهرافشان، لیزری و چندکاره اشاره کرد. به طور کلی، سامسونگ به عنوان یکی از برندهای معتبر و محبوب در صنعت الکترونیک شناخته میشود. در زمینه تولید پرینترها، محصولات متنوع و با کیفیتی را ارائه میدهد.
برای آشنایی با مدل های پرینتر لیزری می توانید مقاله دیگر ما در اطلس مگ را با عنوان معرفی 25 مدل پرینتر لیزری محبوب را مطالعه کنید. پرفروش ترین مدل های پرینتر لیزری از برندهای مختلف در این مقاله معرفی شده است.
نکات مهم در هنگام استفاده از پرینتر لیزری
با خرید پرینترهای لیزری بایستی نکاتی را هنگام به کارگیری این دستگاهها رعایت نمایید:
مقدار مصرفی
پیش از خرید حتما به قدرت دستگاه و میزان توانایی کار و خروجی آن در ماه توجه داشته باشید. اگر حجم کاری بالایی دارید، نمیتوانید از پرینترهای خانگی ساده استفاده کنید. بایستی پرینتری تهیه کنید که توان خروجی ماهیانهی بسیار بالایی داشته باشید. البته هرچقدر میزان استفادهی شما به استانداردی که شرکت تولید کننده گفته نزدیکتر باشد، عمر مفید دستگاه و قطعات آن نیز بالا میرود.
سایز کاغذ قابل پشتیبانی در دستگاه
پرینترهای لیزری متفاوت، کاغذهایی با سایزهای گوناگون را پشتیبانی میکنند. برای مثال اگر با کاغذهایی با سایز A3, A4, A5 سروکار دارید، بایستی پرینتر مناسب با همان سایز را خریداری کنید.
ظرفیت سینی کاغذ
سینیهای ورودی و خروجی کاغذ پرینترها ظرفیت محدودی دارند. البته به برخی از آنها میتوان سینی اضافه کرد و ظرفیت آن را بالا برد. سینی ورودی، وظیفهی نگهداری از کاغذهای چاپ نشده و سینی خروجی، وظیفهی نگهداری از کاغذهای چاپ شده را دارند. هرچه ظرفیت سینیها بالاتر باشد، چاپ را میتوان به صورت متوالی و بدون توقف انجام داد. برای مثال اگر ظرفیت سینی پرینتری 150 برگ باشد، میتوان 150 برگ را بدون توقف پرینت کرد.
سرعت چاپ
سرعت چاپ، همان تعداد برگههایی است که در هر دقیقه به چاپ میرسد. این فاکتور را با واحد برگ در دقیقه یا PPM نشان میدهند. PPM مخفف عبارت Page Per Minute میباشد. برای ادارات و شرکتهایی که حجم کاری بالایی دارند، سرعت پرینتر اهمیت بسزایی دارد. زیرا هرچه پرینتر با سرعت بیشتری کار کند، اتلاف زمان کمتری به همراه میآورد.
مدت زمان اولین پرینت
از زمانی که دستور پرینت ارسال میشود تا زمانی که اولین پرینت صورت میگیرد، از فاکتورها و نکات مهمی است که در هنگام خرید پرینتر در نظر گرفته میشود. هرچه این مدت زمان کمتر باشد و پرینتر سریعتر دستورها را اجرا نماید، امتیاز بالاتری در این زمینه کسب میکند.
حافظه پرینتر
برای پیشگیری از ایجاد خطا به هنگام انجام پرینت، برای پرینترهای لیزری حافظه جداگانه در نظر گرفتهاند. حافظه پرینتر یا همان RAM دستگاه سرعت پرینت را بالا میبرد. حافظه پرینتر را با واحد مگابایت نشان میدهند. برای مثال پرینترها دارای حافظههایی نظیر 32 مگابایت، 64 مگابایت، 192 مگابایت، 256 مگابایت و 512 مگابایت میباشند.
پردازنده پرینتر
پردازنده را با واحد مگاهرتز نشان میدهند. پردازنده در پردازش هر عملیاتی که پرینتر انجام میدهد، مورد استفاده قرار میگیرد. حافظه پرینترهای لیزری، اطلاعات تمام صفحه را در خود قرار داده و به قسمت پرینت منتقل میکند. نقش پردازنده در این فرایند، پردازش و انتقال برگهها میباشد.
اتصالات پرینتر
پرینترها درگاهها و امکاناتی برای ارتباط با دیگر دستگاهها دارند که به عنوان اتصالات میتوان از آنها نام برد. برای مثال اگر پرینترهای لیزری دارای پورت USB میباشند، یعنی امکان اتصال فلش یا کامپیوتر را دارند. با این اتصال میتوان اسناد را با سرعت بیشتر به چاپ رساند. از دیگر اتصالات پرینترها میتوان به Ethernet و Wi-Fi اشاره کرد. درواقع میتوان به صورت بدون سیم یا با سیم به سیستم یا موبایل متصل شد و به راحتی چاپ اسناد را انجام داد.
نمایشگر و دکمههای پرینتر
کاربری آسان از دیگر مزایای پرینتر خوب میباشد. برای انجام عملیاتها و دستورها از نمایشگر پرینتر و دکمههای کنترلی این دستگاه میتوان استفاده کرد. برخی پرینترها نمایشگر LCD خطی یا نمایشگرهای رنگی و لمسی دارند. هرچه نمایشگر پیشرفتهتر باشد، کاربری را آسانتر کرده است. دکمههای کنترلی موجود بر روی دستگاه نیز کار با پرینتر را بسیار راحت کردهاند. با توجه به این دکمهها میتوان به صورت مستقیم عملیاتهایی همچون روشن و خاموش کردن دستگاه، توقف چاپ و… را کنترل نمود.
کیفیت و دقت چاپ
دقت یا رزولوشن پرینترها را با واحد dpi نشان داده که به عبارتی همان تعداد نقاطی است که در هر اینچ از کاغذ (Dots Per Inch) به چاپ میرسند. پس در صورتی که این عدد بالا باشد، کیفیت خروجی پرینتر نیز بالا میباشد.
توان کار ماهیانه
اگر حجم کاری بالایی دارید، بایستی پرینتری را تهیه نمایید که توان کار ماهیانهی بالایی دارد. برای مثال در ادارات و شرکتهایی که کارهایی با حجم بالا از پرینتر انتظار دارند، بایستی به این فاکتور توجه بسیاری داشته باشند و دستگاهی متناسب با کار خود تهیه نمایند.
حجم کارتریج
هر دستگاهی از کارتریجهای خاصی پشتیبانی میکند. هر کارتریج نیز حجم کاری مشخصی دارد. میتوانید در هنگام خرید، حجم کارتریج دستگاه را مشاهده نمایید. برای مثال اگر پرینتری که قصد تهیهی آن را دارید، دارای حجم کارتریج 1000 برگ میباشد، بایستی پس از پرینت 1000 برگ کاغذ اقدام به شارژ آن نمایید.
ابعاد و وزن پرینتر
پرینترهای لیزری در ابعاد و وزنهای متفاوتی تولید شدهاند. اغلب پرینترهایی که با کاربری بیشتر و برای کار حرفهای تر با حجم کاری بالاتر ساخته شدهاند، ابعاد بزرگتری دارند. البته پرینترهای کوچک و قابل حمل لیزری نیز در بازار موجود میباشند.
پشتیبانی از سیستم عاملها
پیش از خرید پرینتر لیزری بایستی اطمینان حاصل کنید که دستگاه پرینتر از سیستم عاملهای موجود در محل کار یا خانهی شما پشتیبانی میکند تا بتوانید رایورهای آن را نصب کنید.
قابلیت های پیشرفته پرینترهای لیزری
پرینترهای لیزری هرچه پیشرفتهتر باشند، دارای امکانات جذابتر و بیشتری هستند. برای مثال میتوان در این دستگاهها قابلیتهایی همچون نمایشگرهای لمسی و رنگی، چاپ دو طرفه، پشتیبانی از کارتریجهای بزرگ، اتصالاتی چون بلوتوث و وایفای، قابلیت Auto on و Auto off، چاپ از راه دور و… را مشاهده کرد.
میدانید که با هربار روشن کردن دستگاه، پرینتر یک بار خود را چک میکند. اگر قصد دارید مدت زمان طولانی از پرینتر استفاده نکنید، بایستی آن را خاموش کنید. یعنی به محض اگر بین کار خود وقفه دارید بهتر است آن را خاموش نکنید. حال آنکه برخی پرینترها از قابلیت Auto on و Auto off بهره بردهاند و به صورت خودکار اگر از دستگاه استفاده نکنید خاموش شده و با اعمال دستور بعدی روشن میشوند. این قابلیت سبب کاهش اتلاف انرژی میشود.
همچنین برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله دیگر ما در اطلس مگ با عنوان چگونه پرینتر لیزری را تمیز کنیم را مشاهده کنید.
مقایسه معایب و مزایای پرینترهای لیزری و جوهرافشان
پرینتر لیزری و جوهرافشان دو تکنولوژی مختلف چاپ هستند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. شما می توانید بر اساس نوع نیاز خود از میان این دو تکنولوژی دستگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
مزایای پرینترهای لیزری نسبت به پرینترهای جوهر افشان
- توان کار ماهیانهی پرینترهای لیزری بیشتر از پرینترهای جوهر افشان میباشد.
- کیفیت چاپ متون در پرینترهای لیزری بالاتر است.
- قابلیت شبکه سازی پرینترهای لیزری بالاتر از پرینترهای جوهر افشان است.
- سرعت چاپ در پرینترهای لیزری بسیار بیشتر از پرینترهای جوهر افشان میباشد.
- دوام و استحکام پرینترهای لیزری از پرینترهای جوهری بیشتر است.
- پرینترهای لیزری قابل اطمینانتر میباشند.
- درست است که هزینه اولیهی پرینترهای لیزری بیشتر است اما هزینهی کارتریجهای جوهر افشان بسیار بالا میباشد. درواقع هزینههای مصرفی برای هر برگ کاغذ در پرینترهای لیزری کمتر بوده و مقرون به صرفهتر است.
معایب پرینترهای لیزری نسبت به پرینترهای جوهر افشان
- قیمت اولیهی پرینترهای لیزری بالا میباشد.
- زمان لازم برای گرم شدن پرینترهای لیزری از پرینترهای جوهری بیشتر میباشد.
- تصاویر چاپ شده در پرینترهای لیزری کیفیت رنگ کمتری به نسبت پرینترهای جوهرافشان دارند؛ بدین رو برای کارهای حرفهای عکاسی و نظیر آن مناسب نیستند.
- ابعاد و وزن این پرینترها از پرینترهای جوهری بیشتر است.
- پرینترهای لیزری نیاز به مراقبت بیشتری دارند؛ زیرا قطعات این دستگاهها حساستر و ظریفتر میباشد.
- هر کاغذی را نباید در پرینترهای لیزری استفاده نمود، چون ممکن است مقاومت لازم برای قرارگیری در مقابل حرارت لیزر را نداشته باشند.
اگر هنوز تصمیم نهایی خود را برای خرید پرینتر جوهرافشان یا لیزری نگرفته اید می توانید مقاله کامل تر ما در اطلس مگ با عنوان پرینتر جوهرافشان بخریم یا لیزر رنگی؟ را مطالعه کنید. این مقاله به شما کمک خواهد کرد بر اساس نیاز خود تصمیم خود را برای خرید پرینتر با تکنولوژی چاپ لیزری یا جوهر افشان بگیرید.
در نهایت برای خرید پرینتر لیزری بایستی ابتدا نیازهای خود از این دستگاه را مشخص و روشن نمایید. سپس میتوانید بهترین پرینترهای لیزری را بررسی کنید و در میان آنها با در نظر گرفتن بودجهی خود یکی را برگزینید. درواقع هنگام انتخاب این دستگاه بایستی به نیازهای خود همچون حجم چاپ مورد انتظار خود، درگاههای ارتباطی، سرعت چاپ، دقت چاپ، قیمت دستگاه، امکانات و دیگر ویژگیهای آن توجه نمایید. مشاوران و متخصصین اطلس پرینتر همواره برای پاسخ به سوالات شما و مشاوره خرید رایگان آماده میباشند. در فروشگاه اینترنتی اطلس پرینتر میتوانید پرینترهای لیزری دست دوم را قیمت بسیار عالی نیز تهیه کنید. اطلس پرینتر تمامی دستگاههای دست دوم را در ابتدا تست کرده و پس از اطمینان از سلامت کالا آن را در فروشگاه خود ارائه میدهد.